Casuall 04.10.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Dziewczyny nie będzie lekko Zaszłam już daleko, chyba o wiele za daleko...kuchnia (połączona co gorsza z salonem) ciemny orzech -wanilia, ściany pomalowane na beżowo, podłoga beżowo-brązowa okna białe i ...dopiero teraz przyszło opamiętanie, nie wiem co dalej Potrzebuję porady w sprawie koloru listew przypodłogowych, mebli, koloru sofy ( ciemnej brązowej?) dodatków (myślałam o turkusowych) i rolet. Aby nie było za prosto to jeszcze między szafkami kuchennymi musimy coś przykleić, prawdopodobnie szybę. Przydałaby się też jakaś tapeta lub obraz za sofą. Żadne zmiany istniejącego stanu nie wchodzą w grę przynajmniej narazie, bo nigdy się nie wprowadzimy. W przyszłości w pierwszej kolejności na odstrzał pójdą waniliowe fronty, czemu nie zrobiłam choćby białych??? Proszę o pomoc i wyrozumiałość http://img690.imageshack.us/img690/8260/51130907.jpg http://img529.imageshack.us/img529/4950/68968195.jpg http://img214.imageshack.us/img214/6/beztytuuked.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 04.10.2010 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 hmmm hmmmm chyba troszke przesadzasz z ta"rozpacza"-fajnie jest....przestronnie,a samej wanilii to tyle co kot naplakal ja osobiscie gdybym dostala takie gotowe wnetrze,wprowadzilabym tu jeden kolor-czarny ale oczmi wyobrazni widze np tez czerwona kanape Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwona 04.10.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Mnie się też podoba. Jak okna białe to dałabym też białe drzwi i listwy. Dużo białych dodatków- w różnych odcieniach bieli, również ecru (ta wanilia by się wpasowała). Jeśli jakiś kolor to niebieski, ale ja wszędzie dałabym niebieski;). Albo ten turkus- też blisko niebieskiego:). Będzie pięknie. Już jest:) Ja czułabym się bardzo dobrze w takim wnętrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 04.10.2010 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Dzięki dziewczyny, bo ja już straciłam nadzieję, że cos z tego będzie... A myślałam kiedyś o takiej czerwonej kanapie i czerwonych krzesłach, ale to chyba dla bardziej odważnych Czarny kolor w ogóle mi nie przeszedł przez myśl, bardziej fiolet turkus... Coś takiego sobie na szybko stworzyłam, orientacyjnie http://img843.imageshack.us/img843/8345/kopia1bb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.10.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Kolorystyka ok., ale nie taka tapeta i nie w ten sposób położona A gdyby sofę dać prawie białą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 04.10.2010 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 joliska była już taka opcja brana pod uwagę http://img837.imageshack.us/img837/262/kopianaszsalonturkuszja.jpg Ściana za kanapa narazie leży ...to już pewnie będzie na sam koniec zostawione Narazie najpilniejsze rolety i listwy. Czy meble typu stolik przy kanapie, stół muszą być ciemne jak te w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.10.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Jeśli stół i stolik chcesz drewniane, to powinny być identyczne z kuchnią. Ja jednak stoli zrobiłabym jasny - jako negatyw kuchni - wprowadzi to trochę luzu i nie nada wrażenia kompletów meblowych Narożnik musi być? Może lepiej 2 kanapy, proste, bez pikowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.10.2010 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Szukaj natchnienia: http://www.houseofturquoise.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 04.10.2010 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 joliska, raczej 2 kanapy się tam nie zmieszczą, poniewaz krótsza ściana ma 1,60m. Blog z inspiracjami suuuper duś, dziękuje, bo ja już zwątpiłam, wydaje mi się, że wszystko jest nie tak najlepiej byłoby zacząć od początku, tylko żeby trwało to krócej Przy wyborze podłogi niestety zaważyła praktyczność nad wyglądem, przy ciemniejszej z tej serii zamęczyłabym się przy dwójce szalonych dzieciaków i przy słoneczku padającym przez południowe i zachodnie okno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 04.10.2010 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 duś czyli jednak miałam dobre podejrzenia co do ciemnych podłóg, z tego też względu obawiam się ciemnych mebli, z kuchnią jakos sobie poradze (chyba). Ktoś gdzieś napisał, że po 15 min na ciemnych już znać kurz. Więc muszę poważnie przemyśleć te jasne mebelki jolisko Nie jestem leniwa i bardzo lubię porządek, ale życie się na tym nie kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 04.10.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 syn sie uparl i musialam mu kupic prawie czarne lawe i dluga komode i to jest masakraaaaaaa zadne pronto przeciw kurzowi,ani inne cuda,godzina(a jak jest sloneczny dzien to jeszcze krocej)i przepieknie widac kurz scieram ten kurz i staram sie do nastepnego scierania do tego pokoju nie wchodzic ,zeby sie nie denerwowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 04.10.2010 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 współczuje, chyba bym synka zagoniła do sprzątania jak się uparł dzięki anika już wiem czego unikać czyli czarny, wenge odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.10.2010 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ja bym odwróciła narożnik. Tak by siedziało się na tej wystającej części tyłem do kuchni a przodem do okna tarasowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 05.10.2010 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Elfir nie przyszło mi to w ogóle do głowy, jakoś tak od początku w myślach miałam własnie w ten sposób poukładane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 05.10.2010 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 współczuje, chyba bym synka zagoniła do sprzątania jak się uparł jemu ten kurz akurat nie wiem czemu szczegolnie nie przeszkadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 05.10.2010 15:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 hahaha mogłam się domyślić ) Dziewczyny a jakbym chciała dać jasne meble to jakie by pasowały, bo chyba nie białe? A może jakieś dwukolorowe? Ciemne z .. no właśnie z czym jeśli nie z wanilią? A rolety kontrastowe do ściany czy jasne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 05.10.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Dwukolorowe masz już w kuchni Jeden kolor - narożnik: ja jestem za łamaną bielą, a jeśli na ścianę/-y dasz turkus z czekoladą, to mógłby być szaro-beżowy. Jadalnia - brązowa, krzesła jednolite; stolik kawowy - jasny. Rolet w salonie nie lubię, więc nie wypowiadam się nt. ich koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 05.10.2010 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Rolety muszą być, bo domek przy drodze, najlepiej zaciemniające. No własnie a co z tą ścianą? Czy dać tapetę na całej ścianie, czy jakoś symetrycznie pasy po obu stronach? Myśłałam też o fototapecie, podobają mi się czarno białe, ale czy pasowałaby? A wtedy coś pod szybę w kuchni nawiązującego można byłoby dać? Tak to mniej więcej wygląda, okno jest na wprost wejściahttp://img522.imageshack.us/img522/9104/dsc01465ss.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 06.10.2010 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Drewniane żaluzje to pewnie większy wydatek, tym bardziej, że potrzeba ich tu 4 + 2 na tarasowe okna, (w tym momencie liczy się każdy grosz) a poza tym pewnie musiałabym zrezygnować z firan czy rolet rzymskich? a tego bym chyba nie chciała. Wydaje mi się, że nad sofą musi coś być, bo będzie łysawo Co o tym myślicie? http://img831.imageshack.us/img831/1756/salonf.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Casuall 06.10.2010 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 zła? że nie dałaś wszędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts